Je veilig voelen tijdens je zwangerschap

Auteur: Jelena Kuiper (acupuncturist, Acupunctuurpraktijk De Edelsteen)

 

Veilig zwanger

 

Als je zwanger bent wordt je vaak wat gevoeliger. Je ervaart niet alleen geuren sterker, maar je kan ook beter de energie in een ruimte of de energie om je heen voelen. Mensen willen je buik aanraken, in een drukke supermarkt voel je je kwetsbaar. Hoe bescherm je jezelf hierbij?

Visualisatie

Visualisatie is een techniek waarbij je je inbeeld hoe je iets wil ervaren, een soort dagdromen. Je kan voordat je naar een plek gaat die niet veilig voor je voelt, je inbeelden dat je omringd wordt door een gouden koepel. Zie het gouden licht jouw kracht geven en de buitenwereld op een afstand houden. Onbewust pikken andere mensen dit signaal op en zo wordt er beter rekening met je gehouden.

Het werkt echt! Ik had een keer in het vliegtuig iemand die half over mijn stoel heen hing, heel onprettig. Toen ik de gouden koepel om mij heen visualiseerde en het licht krachtig liet schijnen nam hij meer afstand en ging rechter op zitten. Ha, wat een verademing was dat. 

Ook als iemand aan je buik wil gaan zitten en je hier geen behoefte aan hebt dan kun je, naast het gewoon zeggen, ook dit gouden licht visualiseren. Je kan ook je indenken dat je op een gouden plaat staat. Daarna buk je (zo ver het nu lukt) en trek je vanaf de gouden plaat een gouden veld omhoog helemaal over je heen. Net als een mega zeepbel waar je in staat. Probeer het maar uit!

Spreuk benoemen

Toen ik begon met mediteren voelde ik mij soms wat teveel ‘open staan’ waardoor ik mij niet veilig voelde. Totdat ik een spreuk leerde van mijn ‘teacher’ Gabrielle Bernstein. Deze oude tekst bestaat uit woorden in het Sanskriet die een veilige werking hebben. Je zegt of denkt dan 3x:

ONG NAMO GURU DAVE NAMO

ONG NAMO GURU DAVE NAMO

ONG NAMO GURU DAVE NAMO

Het betekent: I bow to the inner wisdom within (ik buig voor de innerlijke wijsheid in mij).

Daarna begin je met je meditatie. Je kan in stilte zitten of een geleide meditatie van YouTube gebruiken. 

Sluit af met: Namasté, Amen of Sat Nam (goddelijke waarheid). 

Hulp van boven 

Iedereen heeft een beschermengel. Of je hier nu in gelooft of niet, er is altijd hulp van ‘bovenaf’. Je eigen beschermengel leren kennen is heel leuk. Ik ben dankbaar dat ik de mijne 2 jaar geleden heb leren kennen. Dat deed ik met hulp van het boekje:

Jouw beschermengel; luister naar de engelen om je heen van Kermie Wohlenhaus. 

Je beschermengel is altijd bij je en kun je wanneer je maar wilt om hulp vragen. De engelen willen ons graag helpen, maar alleen als we dit zelf ook willen. Ze genieten van jouw dankbaarheid. Hoe meer dankbaar je bent voor de goede dingen in je leven, hoe meer je hier van ontvangt. Engelen hebben een hele fijne lichte energie. Als jij je licht en liefde laat schijnen dan kunnen ze makkelijker bij je komen om je te helpen.

Je kan ook de hulp aanroepen van Aartsengel Michael. Hij is een krachtige engel met blauw licht. Hij komt onmiddellijk als jij bang bent en zijn naam roept. Je kan hem ook vragen je op je (auto)reis te vergezellen. 

Reinigen

Ben je toch in een situatie gekomen die niet fijn aanvoelde? Dan kun je je energieveld (of aura) reinigen. Dit kan met:

  • Heilig hout oftewel Palo Santo. Je steekt het aan er komt dan witte rook. Wapper deze rook om jezelf heen.
  • Auraspray, vraag aan het verkooppunt of het gebruikt mag worden in de zwangerschap, niet alle etherische oliën zijn dan namelijk geschikt. De Groene Linde heeft een groot aanbod van mooie spray’s en ook leuke andere zwangerschapsartikelen: degroenelinde.nl 
  • Je kan ook je huis reinigen met salie, maar doe dit liever voor je zwangerschap, want het geeft vrij veel rook. 

Je kindje

Geniet ook van de gevoeligheid die je nu ervaart. Het brengt je heel dicht bij wie je werkelijk bent. Je kindje wilt zich ook veilig en geborgen voelen. Daarvoor kun je regelmatig je handen lekker warm op je buik leggen. Praat tegen je baby en stel hem gerust. Zo bouw je alvast mooi aan jullie vertrouwensband! 

Bronnen

  1. Wohlenhaus, Kermie (2017). Jouw beschermengel: luister naar de engelen om je heen. Tuscon; Arizona: Kermie and the angels press. 
  2. Bernstein, Gabrielle (2019). Superattractor: methods for manifesting a life beyond your wildest dreams 
  3. Geurlijnen, De Groene Linde. Binengehaald op 18 januari 2022 van degroenelinde.nl.

Disclaimer

Dit artikel dient als hulp bij het bewust worden van het eigen welzijn. Het is niet bruikbaar als vervanging van een eventuele medische behandeling. Neem altijd contact op met je huisarts als je klachten ervaart. Deze tekst is niet bedoeld als diagnose en/of het genezen, behandelen of voorkomen van ziektes en kwalen. Het gebruik van deze tekst is geheel op eigen risico. De auteur geeft geen garanties voor de juistheid of toepasselijkheid van de inhoud van deze tekst. Ook is de auteur niet aansprakelijk voor eventuele nadelige gevolgen die door het gebruik van dit artikel zijn ontstaan. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze tekst mag worden verveelvoudigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.